Наші послуги
WhatsApp, Telegram, Viber
+49-1579-2336838

Часті питання щодо отримання громадянства Німеччини

Питання:
Доброго дня! Мене цікавить питання, чи можу я отримати громадянство Німеччини якщо придбаю там квартиру чи будинок?

Відповідь:
Купівля будь – якої нерухомості не дає права на отримання німецького громадянства. У такий спосіб Ви навіть не зможете отримати постійне місце проживання.


Питання:
Добридень! Підкажіть, будь ласка, чи входить у зазначені Вами «обов’язкові» 8 років період навчання у німецькому ВНЗ?

Відповідь:
Доброго дня! Так, роки навчання включаються, але лише частково. Можуть рахувати рік за половину, або навіть менше. Це питання краще з’ясувати у Einbürgerungsamt  конкретно для свого випадку.


Питання:
Доброго дня! По-перше хочу Вам подякувати за цікаву та корисну інформацію. І у мене виникло питання.
Я живу вже 7 років в Німеччині зі своєю донькою. Нещодавно їй виповнилось 16 років. Чи може вона вже самостійно приймати рішення стосовно громадянства, тобто чи може вона сама подавати заяву на прийняття німецького громадянства?

Відповідь:
Мої вітання! Вирішувати вона, звісно, може сама, але подавати заяву може лише з одним із батьків ,який її утримує. Або ж вона повинна сама себе забезпечувати, проте чи можливо це у 16 років?


Питання:
Добридень! Я зараз готую всі необхідні документи для одержання громадянства Німеччини, але після одержання паспорта мені необхідно буде виїхати на Україну щоб зареєструвати шлюб. Підкажіть, будь ласка, чи можу я виїжджати за межі Німеччини на деякий час? Заздалегідь дякую!

Відповідь:
Так, звісно. Громадянство не можна втратити через виїзд з країни на деякий час.


Питання:
Добридень! У мене до Вас питання. У мого чоловіка подвійне громадянство. Я приїхала на воз’єднання з родиною з нашим сином, якому на той час було майже 5 років. Одразу громадянство йому не зробили, а тепер коли необхідно міняти наші паспорти. На нас тиснуть, що йому обов’язково потрібен український паспорт, для того щоб отримати громадянство Німеччини. Сину вже 14 і він вписаний у мене в паспорті. Кажуть, що спочатку він повинен відмовитись від українського громадянства, і лише потім ми можемо подавати документи на німецьке. Які нам необхідно мати документи, і як, взагалі краще вчинити?

Відповідь:
Так, все вірно, спочатку треба відмовитися від українського громадянства, інакше німецьке громадянство не дадуть. Для відмови Вам необхідно звернутися до посольства України. А для цього потрібен український паспорт. Оскільки у чоловіка подвійне громадянство, то звернутися в українське консульство і він, якщо у нього наявний паспорт. Після чого необхідно буде отримати сину власний паспорт. І вже після отримання паспорта необхідно подати заяву про відмову від громадянства. Так як син неповнолітній, то знадобиться згода обох бальків.
Бажаю успіхів!


Питання:
Доброго дня! Дякую за цікаву інформацію, але у мене виникло питання. Я навчаюся та проживаю в Німеччині вже 4 роки і в цьому році планую вийти заміж за німця( колишнього українця). Так тепер незалежно від укладеного шлюбу, мені доведеться чекати ще 4 роки для подачі заяви на громадянство? Чи можна якось пришвидшити отримання громадянства? Дякую

Відповідь:
Добридень!
Шлюб, укладений з громадянином Німеччини через 3 роки даки право на отримання громадянства.
Бажаю щастя!

Наші офіси

  • hannover logo

    Hannover

    Schützenallee, 1
    D-30519 Hannover

Підприємство

Години роботи

Пн-Чт: 9.00-17.00*
Пт: 9.00-15.00*

* за Берлінським часом (GMT+3)
Київський час мінус 1 година
(тобто коли в Києві 12 - в Німеччині тільки 11)