Наші послуги
WhatsApp, Telegram, Viber
+49-1579-2336838

Як оформити бізнес-візу у Німеччину?

Не усі ділові поїздки до Німеччини пов’язані з постійною роботою, для якої потрібна робоча віза. Іноді люди потребують того, аби потрапити до Німеччині по питаннях бізнесу, налагодження співпраці тощо. У таких випадках оформлюється бізнес-віза. Вона також може бути актуальною, коли людині потрібно здійснити візит, пов’язаний з її науковою діяльністю.

Загальні відомості про бізнес-візу

Як правило, під бізнес-візою слід розуміти мультивізу, під час строку дії якої ви зможете здійснити декілька поїздок до Німеччини. Її вигідно оформлювати, оскільки вона дозволяє кілька разів поїхати до країни, якщо за один раз ви не змогли вирішити там усіх своїх нагальних робочих питань.

У випадку оформлення віз Німеччина у своєму підході виявляє такий самий педантизм, як і в більшості інших питань. Тому вам потрібно виявити максимальну уважність в документах, котрі подаються для виїзду.

Усі візи до Німеччини можна поділити на короткострокові та довгострокові. До короткострокових належать гостьова, туристична та транзитна. До довгострокових – студентська, робоча та бізнес-віза (або, як ще кажуть, ділова).

Порядок отримання бізнес-візи

Щоб одержати бізнес-візу, потрібно заповнити заявку-анкету встановленого зразка, а також подати необхідні документи. Серед них:

  • закордонний паспорт, котрий буде дійсним як мінімум три місяці після завершення запланованої поїздки, а також 2 його копії;
  • 3 свіжі фото;
  • оригінал та 2 копії внутрішнього паспорта України;
  • 2 заповнених формуляри з власним підписом (видаються у посольстві);
  • підтвердження фінансового забезпечення поїздки та засобів перебування;
  • наявність достатнього за об’ємом медичного страхування для перебування за кордоном;
  • оригінал запрошення;
  • копія виписки з торгового реєстру (не більш, аніж річної давності) сторони, яка запрошує, або інший документ з цієї категорії;
  • підтвердження так званого «укорінення» в Україні (Наприклад, шляхом надання довідки з місця роботи. Наймані працівники вказують назву роботодавця, повну адресу, номер телефону з кодом, а також відомості щодо розміру заробітної плати);
  • документи про наявність ділових відносин з особою, котра запрошує, у випадку, якщо ви їдете до неї вперше.

Важливість належного оформлення запрошення

На деяких із зазначених пунктів потрібно зупинитися особливо детально. Наприклад, оригінал запрошення подається на фірмовому бланку. Зазначається дата, ім’я запрошеного, назва вашої фірми чи установи, тривалість поїздки й перебування, а також причини та цілі.

Що стосується документів, які можуть бути подані замість виписки з торгового реєстру сторони, котра запрошує, то це:

  • аналогічна копія виписки з реєстру некомерційних організацій;
  • реєстрація сторони, котра запрошує, у реєстрі промислів.

Вище також було зазначено, що для оформлення візи потрібно подати документи, котрі засвідчують співпрацю з суб’єктом, який вас запрошує. У більшості випадків це договір, рахунки, тощо.

Бізнес-віза – забезпечення можливості співпраці з німецькими партнерами

Незважаючи на те, що процес надання бізнес-візи непростий, усі вимоги до документів є обґрунтованими. Країні, котра приймає, важливо пересвідчитися у тому, що людина дійсно їде з метою ділової співпраці. Ця педантичність у кінцевому рахунку є вигідною для самих людей, котрі їдуть до Німеччини з діловим візитом, а також громадян країни, адже вона запобігає зловживанням.

Відповідальність у візових питаннях – запорука вдалих поїздок, котрі відкриють великі перспективи для бізнесу.

Наші офіси

  • hannover logo

    Hannover

    Schützenallee, 1
    D-30519 Hannover

Підприємство

Години роботи

Пн-Чт: 9.00-17.00*
Пт: 9.00-15.00*

* за Берлінським часом (GMT+3)
Київський час мінус 1 година
(тобто коли в Києві 12 - в Німеччині тільки 11)