Наші послуги
Мобільний, Telegram
+49-179-4499892

Вивчення німецької мови в Німеччині

Можливості для працюючих мігрантів

Кращого способу вчити мову, ніж розмовляти нею з носіями мови, напевно, не існує. Так, наприклад, спілкування з колегами виключно німецькою приблизно рік, дасть можливість Вам більш – менш зрозуміло висловлюватись, а через два роки і зовсім зникнуть проблеми в розумінні розмовної німецької мови. Особливо, якщо у Вас середні здібності до вивчення мов, і брак часу на відвідування мовних курсів, в такому випадку спілкування з німцями німецькою дозволить Вам досягти значних успіхів і цій справі.

Все для вивчаючих німецьку мову

Отже, добре коли вже є робота в Німеччині і можливість спілкуватися з німецькими колегами, але як бути іншим іноземцям, у яких поки що немає можливості знайти в Німеччині роботу?

Молодь може скористатися опцією програми Au – Pair, яка дозволяє жити і працювати в німецькій родині. Таким чином можна отримати гідний рівень знань німецької мови без понесення при цьому жодних витрат.

Для решти, якщо грошей на рік проживання в Німеччині вистачає і працювати доглядальницею немає бажання, вчити німецьку можна отримавши спеціальну візу для вивчення мови (Sprachkursvisum).
Для цього необхідно, по-перше, підтвердити наявність коштів на проживання в Німеччині. Такою гарантією є виписка з рахунку на ім’я одержувача візи, на якому лежить щонайменше 8040 євро. Інший варіант підтвердження фінансових гарантій – отримання запрошення від когось в Німеччині, хто згоден нести видатки на утримання свого гостя.

По-друге, необхідно знайти і оплатити курси з вивчення мови на строк до одного року, інтенсивність яких складає щонайменше20 годин на тиждень.

По-третє, треба укласти приватну медичну страховку для гостей Німеччини. При наявності Sprachkursvisum працювати заборонено, тому і немає можливості звернутися до державної Krankenkasse.

Лише виконання усих цих трьох умов дозволяє отримати мовну візу до Німеччини. Можна отримати одну візу на півроку, а потім через де який час, приїхати ще на 6 місяців. В сумі повинен вийти строк не більше одного року. Бажано за цей рік вивчити мову, оскільки подовжити візу і вивчати мову більше часу неможливо. Тим хто приймав участь в програмі Au – Pair, зараховують в рахунок вивчення німецької півроку. Тобто, після року проживання в Німеччині в німецькій родині їм можна ще півроку вивчати мову за власний рахунок.

Вивчення мови для вступу до німецького ВНЗ

Трохи інакші справи, якщо мова вивчається з метою навчання в німецькому вищому навчальному закладі. В цьому випадку можна рік вивчати мову, скласти іспит, а потім ще рік відвідувати Studienkolleg. Як виняток, при підготовці до штудиенколледжу, можуть подовжити мовну візу на півроку, що в сумі дасть 18 місяців. Studienkolleg дозволяє іноземним студентам добрати знань, щоб відповідати німецьким вимогам до вступу у ВНЗ. Аби скористатися цією можливістю,треба відкривати мовну візу по параграфу 16 абз.1 німецького закону про проживання ( Aufenthaltsgesets). Звичайна відкривається по параграфу 16 абз. 5.

Якщо під час вивчення мови в Німеччині з’явились будь – які підстави для отримання іншого дозволу на перебування , наприклад, через укладення шлюбу з німцем, то можна тут же, не залишаючи країни, подати документи в Auslanderamt і поміняти візу.

Наші офіси

  • hannover logo

    Business Mission GmbH

    Loccumer Straße 55
    30519 Hannover
  • besgraniz-office

Підприємство

Години роботи

Пн-Чт: 9.00-16.00*
Пт: 9.00-13.00*

* за Берлінським часом (GMT+3)
Київський час мінус 1 година
(тобто коли в Києві 12 - в Німеччині тільки 11)