Наші послуги
WhatsApp, Telegram, Viber
+49-1579-2336838

Способи імміграції до Німеччини

Імміграція в Німеччину – це мрія дуже багатьох людей. Федеративна республіка розташована в економічному центрі Європи, тож є привабливою для більшості бізнесменів, студентів та усіх, хто бажає покращити власні житлові умови.

Як іммігрувати до Німеччини?

Для того, щоб облаштувати життя та власний бізнес у ФРН, не завжди потрібно отримувати громадянство цієї держави. Існує багато візових програм, котрі надають право проживати та працювати на території Німеччини. Найбільш доступними для іммігрантів з України вважаються:

  • отримання громадянства по єврейській лінії. Для того, щоб стати німецьким громадянином згідно цієї програми, переселенцю потрібно довести своє єврейське походження та пред’явити довідку від громади євреїв про іудейське віросповідання. Також важливо мати сертифікат про знання німецької мови на високому рівні. Це дозволить іммігрантам подати заявку на отримання паспорту ФРН та користуватися всіма перевагами громадянина країни. Процес натуралізації за єврейською лінією дуже складний, адже потрібно довести спроможність самостійно існувати на території, а також багато інших аспектів. Візу на імміграцію в ФРН отримують всі найближчі родичі заявника;
  • громадянство для людей з німецьким корінням (пізні переселенці). В цьому випадку програма схожа за дією з єврейською імміграцією, але має деякі «поблажки» для заявників. Для проходження натуралізації потрібно надати докази про належність одного з батьків до німецького громадянства, а також сертифікат про базові знання державної мови Німеччини. Іммігрантам надаються житло та матеріальна допомога на певний період для того, щоб переселенці могли адаптуватися належним чином у державі;
  • імміграція для ведення бізнесу в Німеччині. Маючи досвід успішного підприємництва на Батьківщині, потенційний іммігрант має можливість спробувати створити власний бізнес у Німеччині. Для отримання дозволу потрібно представити бізнес-план та довести користь справи для економіки та життя обраного регіону Федеративної республіки;
  • навчання в німецьких ВНЗ. У більшості випадків освіта в Німеччині є безкоштовною не тільки для громадян країни, а й для іноземних студентів. Вчений ступінь, отриманий у Федеративній республіці, високо цінується практично у всіх державах світу. При цьому навчання у вищих освітніх закладах передбачає проходження практики по профільній спеціальності та надає право спеціалісту продовжити працю з німецькими підприємствами. Таким чином студенти-іноземці мають відмінну можливість отримати довготривалу посвідку на проживання в Німеччині та високооплачувану роботу. Для іноземців, які бажають вивчити німецьку мову, в Німеччині є можливість отримати піврічну візу для проходження цього навчання;
  • програма Au-Pair. Перебування в ФРН за цією програмою обмежується річним терміном і розповсюджується лише на людей, котрі не старші 24 років. У цьому випадку заявник поселяється в німецьку сім’ю та виконує легку роботу. В учасників Au-Pair є право на відвідування мовних курсів та одержання фінансів на кишенькові витрати в сумі 260 євро.

Інші можливості для отримання посвідки на проживання та працю в ФРН

Отримати право на проживання в Німеччині, а також державний паспорт країни можна, скориставшись й іншими способами, серед яких:

  • шлюб з німецьким громадянином;
  • придбання житла та іншої нерухомості на території ФРН;
  • робоча віза та віза для пошуку роботи.

Німецька влада дуже ретельно ставиться до покращення внутрішньої інфраструктури та економіки країни. Тому отримати посвідку на проживання та дозвіл на роботу у Німеччині можуть практично усі зацікавлені спеціалісти високого рівня. Головне – довести те, що ця діяльність приноситиме користь для розвитку Федеративної республіки.

Наші офіси

  • hannover logo

    Business Mission GmbH

    Loccumer Straße 55
    30519 Hannover
  • besgraniz-office

Підприємство

Години роботи

Пн-Чт: 9.00-16.00*
Пт: 9.00-13.00*

* за Берлінським часом (GMT+3)
Київський час мінус 1 година
(тобто коли в Києві 12 - в Німеччині тільки 11)