Наші послуги
WhatsApp, Telegram, Viber
+49-1579-2336838

Як перевезти родину в Німеччину

Питання:
Доброго дня! 
Після школи наш син вступив до чеського вишу. Паралельно ми подавали документи на возз’єднання родини з громадянином ЄС який проживає в Німеччині. Візу жали і мені і сину, також отримали підтвердження із вишу, що син став студентом. Як нам бути? Чи можна в’їхати в Німеччину, а навчатися в Чехії? Як я розумію двох національних віз не може бути. Дуже не хочеться втрачати національну візу Німеччини. Чи є якийсь вихід?
Заздалегідь дякую!

Відповідь:
Ви нічого не втрачаєте. Якщо треба буде переїхати до Німеччини, то так як у сина вже є ВНП в ЄС, отримати на навчання чи по роботі ВНП в Німеччині буде доволі просто. Важливо лише мати причину проживання в Німеччині, якщо мова йде про повнолітнього. При досягненні 18–ти років все одно для продовження ВНП в Німеччині довелося б виконувати ті ж самі умови, що й при переїзді із Чехії.
І навіщо йому зараз німецький ВНП? Навчатися буде в Чехії, приїздити до Німеччини зможе без проблем.


Питання:
Доброго дня! Мені 17 з половиною років, я живу в Україні з батьком. Закінчив школу і хочу навчатися у Німеччині (спочатку в Studiencolleg). Мати одружена та проживає в Німеччині, має там ПМП. У вересні я їду в Німеччину для вивчення мови по гостьовій візі на 3 місяці. Після повернення в Україну, напевне, нам з мамою треба подавати документи на возз’єднання родини в посольство Німеччини в Україні. У нас вже є всі документи, крім одного, мій сертифікат С1 (буде В1). Чи зможу я отримати якимось чином ПМП в Німеччині чи мені варто розраховувати лише на студентську візу?

Відповідь:
Добридень!
Ви не зможете подавати на возз’єднання родини після того як Вам виповниться 18 років. До цього строку можете поїхати, але все одно після виповнення 18-ти років Вам необхідно буде робити ВНП з іншої причини, наприклад, через навчання.
Так що краще не морочити голову, а одразу ж робити студентську візу. А мати може надати фінансові гарантії і житлову площу, наприклад.
На все добре!


Питання:
Доброго дня!
У мене чоловік громадянин Німеччини, я збираю документи на возз’єднання родини. Підкажіть будь ласка, мені необхідна буде чоловікова страховка? Він повинен мені її прислати?

Відповідь:
Доброго дня!
Ні, але він може підкласти лист від страховки, про те що Вас включать до нього в страховку по приїзду.
На все добре!


Питання:
Доброго дня!
Збираюся на ПМП в Німеччину по возз’єднанню з німецькою дитиною. Підкажіть будь ласка, який вид на проживання я отримаю і чи буду я отримувати допомогу, доки не знайду роботу?

Відповідь:
Ви отримаєте вид на проживання – ВНП. Він буде видаватися на рік – два до тих пір, доки дитині не виповниться 18 років. Далі за цим параграфом Вам подовжити ВНП буде неможливо.
Для отримання ПМП Вам необхідно буде 5 років сплачувати внески до пенсійного фонду, тобто працювати. Також необхідно буде вивчити мову до рівня В1.
Допомогу Вам виплачувати будуть.


Питання:
Доброго дня!
Мій колишній чоловік громадянин Німеччини, є дитина 12 років (з німецьким громадянством). Я вдруге вийшла заміж, є дитина 2 роки. Чи відкриють мені візу на возз’єднання родини зі старшою дитиною, і чи зможу я забрати з собою в цьому випадку меншу дитину?

Відповідь:
Доброго дня!
Так, повинні відкрити і Вам і меншій дитині.
На чоловіка лише у випадку, якщо будуть фінансові гарантії – наприклад, робота з достатнім доходом, у нього чи у Вас.
На все добре!


Питання:
Доброго дня!
У мене така ситуація: моя старша донька живе в Німеччині і має німецьке громадянство. Я збираюсь подавати на воззєднання з нею, тобто сама туди поїду. Завдяки Вашій статті, зрозуміла, що без проблем зможу забрату меншу доньку, але хвилююся за чоловіка. Який у мене повинен бути дохід, щоби я забрала чоловіка до себе?

Відповідь:
Доброго дня!
У різних регіонах Німеччини можуть бути різні вимоги щодо мінімально необхідного розміру доходу. В середньому ця сума сягає 1800 – 2000 євро. Чим краще знання німецької мови тим вище шанси знайти добре оплачувану роботу.
Успіхів Вам!


Питання:
Доброго дня! Я громадянка України, мій майбутній чоловік громадянин Німеччини. Хочемо зареєструвати шлюб в Україні, а потім подати документи на возз’єднання родини. У мене двоє неповнолітніх дітей від попереднього шлюбу. Чи потрібно буде мені показувати мій дохід в Україні? Які можуть бути причини відмови? Майбутній чоловік працює в Німеччині і має непоганий дохід.

Відповідь:
Дохід в Україні можна показувати тільки якщо він збережеться після переїзду. Але якщо у чоловіка все добре з доходами, то проблем не повинно бути.
На все добре!

Наші офіси

  • hannover logo

    Business Mission GmbH

    Loccumer Straße 55
    30519 Hannover
  • besgraniz-office

Підприємство

Години роботи

Пн-Чт: 9.00-16.00*
Пт: 9.00-13.00*

* за Берлінським часом (GMT+3)
Київський час мінус 1 година
(тобто коли в Києві 12 - в Німеччині тільки 11)