Наші послуги
WhatsApp, Telegram, Viber
+49-1579-2336838

Імміграція до Німеччини за єврейською лінією

Влада Німеччини суттєво послабила власну позицію щодо видачі дозвільних документів для українських іммігрантів єврейського походження. Зміни торкнулися громадян, котрі народилися після 1990 року, а також тих, кому вже було дозволено виїхати в Федеративну республіку, але імміграція була відкладена з поважних причин.

Іноземцям єврейського походження дуже складно отримати дозвіл на постійне проживання в Німеччині. Подати заяву на імміграцію можна лише одноразово. Тому варто дуже ретельно підготуватись до даного процесу.

Для подачі заявки на імміграцію в Німеччину за єврейською лінією потрібно:

  • пред’явити відповідні документи, в котрих зазначається єврейське походження заявника. В цьому випадку родичом можуть бути лише батьки та дідусь чи бабуся для громадян, народжених після 1990 року;
  • отримати довідку від місцевої єврейської громади про належність до іудейського віросповідання;
  • пройти курси німецької мови з обов’язковим отриманням сертифікату не нижче рівня А1;
  • зробити ксерокопії усіх зібраних документів та подати їх в спеціалізоване бюро для перекладу на державну мову Німеччини;
  • попередньо записатися на прийом у німецьке консульство та подати заяву з документами.

На перший погляд – все дуже просто. Але німецькі спеціалісти з видачі дозволів на імміграцію за єврейською лінією вирахували спеціальну «формулу», за допомогою якої визначається перспективність проживання іноземців з єврейським корінням у Німеччині та ступінь їх користі для держави. Обчислювання відбувається в балах, які нараховуються за таких умов, як:

  • вік. Громадянам, котрим не виповнилося 30 років, надається 20 балів. Після досягнення тридцятирічного віку знімається один бал за кожен наступний рік. До 49 років кількість отриманих балів по цьому критерію буде рівна нулю;
  • освіта. В цьому випадку цінною є закінчена вища освіта, котра передбачає загальний п’ятнадцятирічний термін навчання (школа+ ВНЗ). Це дозволить потенційному іммігранту отримати 20 балів. Навчання в коледжі оцінюється не вище 10 балів;
  • досвід роботи, котрий повинен бути не нижче трьох років. Це дозволить дописати у «формулу прогнозу інтеграції» додаткових 10 балів. При оцінюванні стажу та освіти можуть враховуватися дані сімейної пари, якщо потенційними іммігрантами є сім’я. Але сумарний бал у цих показниках не перевищуватиме 45;
  • діти. Максимальна кількість балів може досягнути 15;
  • рівень знання німецької мови С2 – це можливість отримати 25 балів. Сертифікат з англійської мови – це додаткових 5 балів;
  • контракт на роботу в Німеччині і наявність в цій країні родичів принесуть заявнику по 5 балів;
  • довідка про віросповідання від єврейської громади – 10 балів.

Оцінювання по цій інтеграційній «формулі» не може перевищувати 125 балів. Вартість імміграційного пакету документів є досить вартісною. Тому майбутньому іммігранту важливо бути впевненими в тому, що його оцінка буде не нижчою 50 балів. Якщо подаються документи на імміграцію сім’ї, тривалість шлюбу має бути не меншою трьох повних років.

Розгляд документів на імміграцію за єврейською лінією відбувається лише 2 рази в рік. Тому потрібно ретельно підготуватися до подачі заяви та зробити попередній запис у Німецькому консульстві в Україні.

Отримати сертифікат на знання німецької мови можна в Київському інституті ім. Гете. Для заявників, котрі володіють мовою на високому рівні, але не мають відповідних сертифікатів, варто пройти спеціальне тестування на сайті ВНЗ. За допомогою цих тестів відбувається оцінювання та сертифікація знань. Заяви громадян України з зони проведення бойових дій розглядаються позачергово.

Наші офіси

  • hannover logo

    Business Mission GmbH

    Loccumer Straße 55
    30519 Hannover
  • besgraniz-office

Підприємство

Години роботи

Пн-Чт: 9.00-16.00*
Пт: 9.00-13.00*

* за Берлінським часом (GMT+3)
Київський час мінус 1 година
(тобто коли в Києві 12 - в Німеччині тільки 11)