Наші послуги
Мобільний, Telegram
+49-179-4499892

Еміграція до Німеччини для заможних громадян

Підстави для одержання виду на проживання в Німеччині

Закон про перебування іноземців в Німеччині окреслює коло причин, за якими можна отримати вид на проживання. До таких відносяться сімейні обставини, гуманітарні міркування, робота, навчання тощо. Проте, це не означає, що можливість одержати ВНП обмежується лише цим списком. Зазвичай, законодавці Німеччини прагнуть залишити «лазейку» в законодавчих актах. Так, про всяк випадок.

Така «лазейка» існує і в Законі про перебування іноземців в Німеччині. А саме, у параграфі 7, абзаці 1 зазначається, що «За обґрунтованими підставами ВНП може також видаватися у випадках, не передбачених цим законом».

Звісно, перш за все необхідно з’ясувати, що ж це за «обґрунтовані підстави» такі існують, щоб мігранту видавали вид на проживання в Німеччині повз Закону про перебування іноземців? Власний досвід дозволив з’ясувати наступний цікавий факт. Фінансово–незалежні особи можуть отримати ВНП.

Обґрунтовані підстави

Виявляється, за визначених умов особи, які мають стабільний фінансовий дохід, коштовне майно та інші реквізити того, що називається «заможністю», можуть отримати вид на проживання в Німеччині як раз за, згаданим вище, параграфом 7.

Не існує будь–яких конкретних параметрів визначення багатства, на кшталт, поклади на рахунок мільйон євро, покажи виписку банку в посольстві та отримай ВНП. Рішення про видачу візи іноземцю приймає відповідне відомство конкретної землі, де заможний мігрант хотів би проживати. А в різних федеральних землях у чиновників з цього приводу можуть бути свої міркування. Тому в кожному окремому випадку необхідно робити запит та чекати на результат.

Як підтвердити фінансові статки

Кожен може сам для себе вирішити, чи варто йому спробувати одержати ВНП в Німеччині через таку «лазейку». Довести наявність стабільного джерела високих доходів можуть допомогти наступні документи:

  • Довідка про доходи з фіскальної служби із зазначенням їх джерел
  • Виписка з банківського рахунку за останні 3 місяці
  • Підтвердження володіння нерухомістю в Німеччині чи за її межами

Якщо зазначені чи будь – які інші документи дозволять зробити однозначний висновок, що така особа є фінансово незалежною і ніяких сумнівів це не викличе, то скоріш за все, вид на проживання земельна влада схвалить без проблем.

Обов’язкові умови

Єдина умова, яку необхідно виконати іноземцю, крім того щоби бути заможною особою – це підтвердити свою відмову від ведення трудової чи підприємницької діяльності на території Німеччини. Забороняється укладати трудові угоди, відкривати фірму, реєструвати будь – які підприємства тощо.

І нарешті, крім зазначених вище документів необхідно буде оформити мотиваційний лист. В якому потрібно буде пояснити, чому саме Німеччина є бажаним місцем проживання для заможного іноземця, де саме і як довго він збирається там проживати.

Наші офіси

  • hannover logo

    Business Mission GmbH

    Loccumer Straße 55
    30519 Hannover
  • besgraniz-office

Підприємство

Години роботи

Пн-Чт: 9.00-16.00*
Пт: 9.00-13.00*

* за Берлінським часом (GMT+3)
Київський час мінус 1 година
(тобто коли в Києві 12 - в Німеччині тільки 11)